5 razloga zašto smo mi svaki petak Kod Vukušića


Bistro “Kod Vukušića” mjesto je o kojem se u posljednje vrijeme priča i to s dobrim razlogom. S obzirom da sam tamo česti gost, mislim da je vrijeme da podijelim neke od razloga zbog kojih se mi kao ekipa s posla vraćamo tamo, i to najmanje jednom tjedno.

Za one koji možda ne znaju, ovo je restoran smješten na Slavonskoj aveniji koji je bez obzira na manje popularnu lokaciju, uvijek pun. Čak i više od toga, bez rezervacije ovdje ćete imati problem s pronalaskom stola bez obzira na popriličan kapacitet. Koliko je nama tamo dobro, dovoljno govori činjenica da svoja mjesta za petak rezerviramo već u četvrtak, a o tome što ćemo jesti pričamo od utorka.

  1. Ukusna hrana – svaki put!

Od restorana u Zagrebu, Vukušić se svakako ističe po dobroj pripremi i kvalitetnoj ponudi svježe ribe. Na njihovom meniju možete doista pronaći nešto za svakoga, ali ono što bi vam ja svakako preporučila je orada, crni rižoto, pivski gulaš a za desert nikako ne propustite tortu od badema, takvu zasigurno niste nigdje probali.

  • Mi imamo svog konobara!

Svi smo mi svjesni što znači kvalitetna usluga i koliko to zapravo utječe da se na neko mjesto vratiš i da to mjesto preporučiš drugima. Usluga ovdje je visoko iznad drugih mjesta u Zagrebu. Uz pohvale cijeloj ekipi, nama poseban doživljaj stvori Matej. On zna točno gdje volimo sjediti, zna da volimo popiti kvalitetno vino uz ribu i uvijek će nam iskreno preporučiti što probati. Vjerujte mi, pravo je osvježenje vidjeti da ti netko preporuči nešto novo i kvalitetno iz ponude zato što zna koliko je dobro, a ne zato što ima tu obavezu.

  • Cijena i više nego opravdana

Imati kvalitetnu ponudu po često previsokim cijenama, nešto je što možete pronaći na puno mjesta, ali održavati kvalitetu ponude i ulagati u novu ponudu i to po pristupačnim cijenama je druga stvar. Njihova ponuda je upravo takva i to je sigurno jedan od razloga zašto im se svi s povjerenjem vraćaju.

  • Ambijent – osjećaj kao da ste doma

Često je ovo nešto na što ne obraćate pažnju, pogotovo ako ste na nekom mjestu često, ali morate priznati da svako ulaganje u uređenje može utjecati na doživljaj hrane. Ambijent kod Vukušića najjednostavnije je opisati kao domaći, a za sve kojima se posebno sviđa blagdansko vrijeme, i za to su se potrudili.

  • Atmosfera – razlog zbog kojeg se ja vraćam

Teško je ovo zapravo opisati jer mislim da je atmosfera skup svega ovoga već navedenog, ali postoji puno stvari koje ovdje rade zbog kojih se osjećaš baš posebno. I to svi tamo, što je posebna pohvala onome tko sve to vodi. Male stvari koje izlaze iz mode oni vraćaju nazad. Ako nas netko od konobara ne pozdravi na ulazu, obavezno dođu do nas. Znaju vam ime već nakon prvog susreta. Još uvijek je lijepo kada vam netko pridrži stolac i kaput i uvijek će biti lijepo kada konobari znaju kako vas iznenaditi i dočekati na ljubazan način.

I na kraju svega, znate što je zapravo poanta. Pokušala sam vam opisati taj osjećaj da ste tamo kao da ste doma. Potpuno opušteni i osjećate se dobro, ali to trebate sami probati. I tortu od badema, to obavezno morate probati.

Bistro “Kod Vukušića” , Slavonska avenija 22D, Zagreb, Croatia

Saznajte o kojim sam ostalim mjestima pisala.

Tekst i fotografija : Andrea Pančur