Napokon smo dočekali proljetno izdanje Vrsaranskih goložeca – gourmet manifestacije posvećene istarskim delicijama

proljetno izdanje

Svi ljubitelji autohtone istarske kuhinje i odličnih vina napokon su došli na svoje jer prvi vikend u svibnju donosi posebno iznenađenje. S nestrpljenjem smo dočekali proljetno izdanje gourmet manifestacije Vrsaranske goložece koja će se održati od 6. do 15. svibnja u Vrsaru, a svi koji se baš tada nađu u Istri moći će okusiti vrhunske tradicionalne specijalitete spravljene od svježih, lokalnih namirnica, njegujući bogatu tradiciju i kulturu ovoga kraja. 

proljetno izdanje

Svi će posjetitelji tako moći uživati u pravim gurmanskim rapsodijama koje će za njih spremati poznati vrsarski restorani Basilico, Bevanda, Dvi palme, Fančita, Goran, Kod Luce, Rotonda i Srdela. Hladni morski tris od hobotnice, srdele na savor, brodet s palentom ili pak šugo od boškarina s njokima, medaljoni u umaku od terana i istarski pršut samo su neki od brojnih specijaliteta koji će, vjerujemo, zasigurno oduševiti i ona najzahtjevnija nepca. Mesni ili riblji meni – izbor je samo na vama, a ako još uvijek niste postali zaljubljenik u istarske delicije, prava je prilika da to postanete uz promotivne cijene menija od samo 130 kuna.

Vrsaranske goložece

Spretno i domišljato spajajući kontinentalnu i mediteransku kuhinju, vrsarska gourmet ponuda već je dobro poznata i domaćim i stranim posjetiteljima, a posebno se ističe po tradicionalnim receptima koje brižno čuva od zaborava i, prilagođavajući ih suvremenim trendovima, udiše im novi život. Vrhunski gourmet doživljaji samo su jedan od razloga zašto Vrsar, ali i cijela Istra, svake godine privlači sve više i više stalnih posjetitelja i gostiju.

Nastavljajući tradiciju, za ovo sada već peto izdanje eventa zaslužni su Turistička zajednica općine Vrsar, Udruženje obrtnika Vrsar i turistička kompanija Maistra, a ova zanimljiva gurmet manifestacija samo je jedno od brojnih događanja koja se održavaju i Istri tijekom cijele godine, kontinuirano obogaćujući cjelokupnu ponudu i jačajući poziciju Istre kao nezaobilazne turističke i gourmet destinacije. 

Vrsaranske goložece

Sigurni smo da će svatko pronaći nešto za sebe u ovoj bogatoj gourmet ponudi zato rezervirajte svoje mjesto na vrijeme i prepustite se nezaboravnim užitcima vrhunske vrsarske kuhinje. 

Više o samoj manifestaciji pogledajte na linku: https://infovrsar.com/dogadanja/kalendar-dogadanja/vrsaranske-golozece/ 

Pratite Andreine priče na Instagramu: andrea_pancur 

 

Vrsar, Istra

  • ISTARSKA KUHINJA

    Svi ljubitelji autohtone istarske kuhinje i odličnih vina napokon su došli na svoje jer prvi vikend u svibnju donosi posebno iznenađenje. S nestrpljenjem smo dočekali proljetno izdanje gourmet manifestacije Vrsaranske goložece koja će se održati od 6. do 15. svibnja u Vrsaru.
  • VRSAR

    Vrhunski gourmet doživljaji samo su jedan od razloga zašto Vrsar, ali i cijela Istra, svake godine privlači sve više i više stalnih posjetitelja i gostiju.