Pojavio se prvi kruhomat Panissimo u Hrvatskoj! I to u Istri!

Prvi kruhomat Panissimo

Koliko često se sjetite da niste kupili kruh točno nekoliko minuta nakon što su se sve pekare zatvorile? Kod većine ljudi ovakve se situacije događaju dosta često, pa će svima nama koji ulazimo u ovu kategoriju, biti drago čuti da se u Hrvatskoj pojavio prvi Panissimo kruhomat! 

Poznata pazinska tvrtka Reginex koja proizvodi pekarske i slastičarske proizvode, postavila je u Pazinu dva kruhomata u kojima nude kruh i slastice iz svoje pekare. Radi se o samoposlužnom aparatu koji se dva puta dnevno puni svježim proizvodima, a s obzirom na odličan odaziv uskoro aparate kojima su dali ime Panissimo, postavljaju i u druge gradove. O cijeloj mi je ideji više ispričao Paolo Radoš iz Reginexa. 

bagetti bijeli

Od kuda uopće ideja za ovako nešto? 

Za sve koji nisu do sada imali prilike upoznati tvrtku Reginex, radi se o timu koji se već više od 30 godina bavi proizvodnjom kruha i kolača po domaćim recepturama. Koriste domaće namirnice, a jako su puno uložili u korištenje posebne opreme i inženjeringa u pekarstvu i slastičarstvu. Projekt Panissimo nastao je kao način da se sve to još više približi kupcima. 

“O ovom smo projektu zapravo razmišljali već neko vrijeme, a na realizaciju nas je potaknula situacija s pandemijom. Cijela ideja oko projekta, temelji se na jednostavnosti, brzini i blizini. Odnosno, željeli smo se približiti domovima kako kupci ne bi morali razmišljati gdje će i kada kupiti kruh.”  

Kruh pekare Reginex

Što možemo pronaći u ponudi Panissimo kruhomata? 

Kruhomat nudi isključivo njihove proizvode, proizvedene od prirodnih sastojaka i pripremljene na tradicionalan način. Kako je prostor unutar kruhomata ograničen dimenzijama, za sada su odlučili ponuditi svoje najprodavanije proizvode, a automati će se nakon nekog vremena puniti prema interesu kupaca. 

“Trenutno se na automatu može kupiti 6 vrsta kruha odnosno Bobuli, Domaći kruh, Buča premium, Kukuruzni kalup, Sovital i Francuski kruh, te 6 vrsta kolača odnosno štrudle jabuka i sir, kroasani s marmeladom i čokoladom, te donut sa čokoladom i dječji donut s bombonima.” Za sada su postavljena dva automata u Pazinu, a cijene proizvoda kreću se od 5 do 10 kuna. 

Kruh Sovital

Zašto bismo kupovali na automatu, a ne u pekari? 

S obzirom da se na kruhomatu nalazi ista ponuda kao i u pekari, to u ovom slučaju znači da možete kupiti proizvode jedinog proizvođača u Istri koji proizvodi vlastite prirodne kvasce i koji u proizvodnji koristi postupak odgođene fermentacije. Upravo zbog takvog način rada, njihov je kruh puno lakši za našu probavu, ima više arome i dulje zadržava svježinu, a na pitanje o tome zašto ga kupiti na automatu, Paolo iskreno odgovara: “To je teško pitanje, pogotovo jer je kruh isti na automatu kao i u pekari, ali recimo da su glavni razlozi to što je kupcima bliže domu i što je kruh dostupan 24 sata dnevno.

Kukuruzni kruh

Ono što za kraj možemo svakako zaključiti je da ako smo od nekoga željeli vidjeti ovakvu ideju, dobro da je to baš Reginex, jer znamo da je kruh u automatu vrhunske kvalitete. 

Pratite Panissimo na Instagramu: panissimo _breadstation

Pratite Andreine priče: andrea_pancur



Pojavio se prvi kruhomat u Hrvatskoj! I to u Istri!

  • VLASTITI KVASCI

    Možete kupiti proizvode jedinog proizvođača u Istri koji proizvodi kruh od vlastitih prirodnih kvasaca
  • PONUDA KRUHOMATA

    Za početak 6 vrsta kruha i 6 vrsta kolača! A cijene proizvoda kreću se od 5 do 10 kuna.