Kaufland pod motom „Djela, ne riječi“ otvorio interaktivnu izložbu

Kaufland Projekt

Nakon prvog izvještaja o održivosti čiji temelj čine tri odrednice: djeca, okoliš i zdravlje, Trgovački lanac Kaufland objavio je drugi po redu izvještaj te tom prilikom u svojim prostorima organizirao dvodnevnu izložbu kako bi se što vjernije prikazale društveno odgovorne aktivnosti provedene tijekom 2020. i 2021. godine.  Pod motom Djela, a ne riječi, Kaufland je svima prisutnima pokazao koliko im je stalo do naše planete i do svakog pojedinca, što nas je posebno oduševilo.

Izložbu smo posjetili i upoznali se s utjecajem poslovanja tvrtke na gospodarstvo, okoliš i društvo te sadašnje i buduće napore u održivom djelovanju Kauflanda kao međunarodne kompanije u Hrvatskoj.

Naime, Izvještaj o održivosti odnosi se na dvije poslovne godine,  izrađen je prema metodologiji GRI Standards koja predstavlja najbolju svjetsku praksu nefinancijskog izvještavanja organizacija o njihovim ekonomskim, okolišnim i društvenim utjecajima.

Izvještaj za 2020. i 2021. godinu sastoji se od devet poglavlja: O Kauflandu, Zaposlenici Kauflanda, Utjecaj poslovanja na zaštitu okoliša, Posvećenost zajednici, Održivi asortiman, Dobrobit životinja, Smanjenje otpada od hrane, Odgovorna nabava i REset Plastic.

Marija Franić Voditeljica korporativnih komunikacija

Kako je izgledala Interaktivna izložba

Interaktivna izložba bila je postavljena u šest povezanih prostorija od kojih je svaka predstavljala jedan smjer društveno odgovornog djelovanja te posjetiteljima dala opipljiv uvid u održivo poslovanje Kauflanda.

Mogli smo primjerice vidjeti izložene darove za zaposlenike, proizvode od reciklirane plastike te primjeri održivog asortimana koje svaki kupac može naći u Kauflandu.

Dio izložbe bio je posvećen temama klime i očuvanja okoliša, kojima se htjelo prikazati koliko napora Kaufland ulaže kako bi se smanjile emisije CO2 i kako bi se očuvale vode. Jednako važna tema bila je i smanjenje otpada od hrane gdje je cilj prikazati apsolutnu iskoristivost namirnica.

Ida Prester Kaufland

Kaufland - Izvještaj o održivosti

Ono što nas je posebno oduševilo su projekti kojima je naglašena posvećenost zajednici poput donacijskih programa, Kaufland škole voća i povrća te volontiranja.

Prema riječima Marije Franić, voditeljice Korporativnih komunikacija, izložbu su organizirali kako bi svoj rad približili medijima, poslovnim partnerima, ali i svim svojim zaposlenicima iz drugih odjela.

Nakon obilaska interaktivne izložbe ne čudi nas kako je ovaj trgovački lanac u zadnjih šest mjeseci dobio čak dvije prestižne nagrade za svoj društveno odgovorni angažman, Zlatnu košaricu u kategoriji „Društveno odgovorna kompanija godine“ te Hrvatski indeks održivosti u području „Upravljanje okolišem“.

Ono što su nam i obećali svojim izvještajima je da će Kaufland  i dalje raditi na očuvanju klime i okoliša kao i društvenom angažmanu te vjeruju u još bolje rezultate. Sve prisutne oduševili su i umirili da ovako velika korporacija prisutna među nama misli na okoliš i čovječanstvo, i to nas definitivno veseli.

Pratite Andreine priče na Instagramu: andrea_pancur  

Kaufland pod motom Djela, ne riječi

  • Djela, ne riječi

    Pod motom Djela, a ne riječi,
    Kaufland je svima prisutnima pokazao koliko im je stalo do naše planete i do svakog
    pojedinca, što nas je posebno oduševilo.
  • Interaktivna izložba

    Interaktivna izložba bila je postavljena u šest povezanih prostorija od kojih je svaka
    predstavljala jedan smjer društveno odgovornog djelovanja te posjetiteljima dala opipljiv
    uvid u održivo poslovanje Kauflanda.
    Mogli smo primjerice vidjeti izložene darove za zaposlenike, proizvode od reciklirane
    plastike te primjeri održivog asortimana koje svaki kupac može naći u Kauflandu.