Odličan projekt “Dizajnom za dobre stvari” stiže iz Kauflanda

Kaufland

Ekologija i očuvanje okoliša ključne su teme za naš planet. Promjene, one loše i štetne po naš planet, neupitno se događaju. Stoga je važno znati da vlastitim svjesnim i odgovornim ponašanjem možemo napraviti puno na mnogim poljima očuvanja okoliša i cijele Zemlje.

I male geste su broje

Vlastitim odgovornim ponašanjem prema prirodi i ekološkom osviještenosti možemo biti dijelom velikih pozitivnih promjena koje će pridonijeti boljem i zdravijem životu na Zemlji. Često nam je kao pojedincima teško prepoznati koje to akcije bi trebali poduzeti kako bismo bili dijelom velikih globalnih pozitivnih promjena.

Kaufland

No, jedan veliki trgovački lanac omogućio nam je da malom gestom postanemo kao društvo ekološki osvješteniji, svjesniji i odgovorniji. Jer i one male geste i promjene u vidu korištenja platnenih vrećica dovode do onih velikih koje naposljetku bivaju presudne!

Kaufland u akciji očuvanja okoliša

I dok danas mnogi veliki trgovački lanci zanemaruju negativan utjecaj vlastitog cjelokupnog poslovanja na okoliš i prirodu, Kaufland je odlučio preuzetu glavnu ulogu o očuvanju okoliša, biti društveno odgovoran i biti dijelom pozitivnih promjena. A svojim djelovanjem na isto potiče i nas.

Kaufland i studenti

Naime, Kaufland je izdao natječaj „Dizajnom za dobre stvari!“ u kojem su se studenti iz cijele Lijepe naše mogli prijaviti, osmisliti dizajn platnene vrećice na određenu temu iz područja ekologije i zaštite okoliša te osvojiti vrijednu nagradu Apple MacBook Pro! Tom gestom ne samo da je ovaj trgovački lanac učinio boljitak za okoliš, već je i mladim, kreativnim ljudima dao priliku za promociju. Tako je Kaufland dao do znanja koliko su društveno odgovorne aktivnosti u srži njegovog poslovanja.

Kaufland

Mlade i kreativne snage uče nas čuvati prirodu

Odabrana su čak četiri pobjednika – po jedan za svako godišnje doba. Studentica Studija dizajna pri Arhitektonskom fakultetu, Sara Bonačić, osmislila je dizajn za proljetnu vrećicu kojim ukazuje na problem globalnog zatopljenja i koji je već sad dostupan u Kaufland trgovinama. „Globalno zatopljenje svakako je ključna tema u našem društvu koja se često zanemaruje jer mislimo da ne postoje načini na koje možemo utjecati na to. No, počnemo li samo malo više čitati o tome, shvatit ćemo da je tu, zapravo, mnoštvo stoga što možemo promijeniti na svakodnevnoj razini kako bismo doskočili ovom problemu. Hvala Kauflandu na mogućnosti da na ovaj način izrazim svoj stav i potaknem ljude na razmišljanje“, poručila je mlada i kreativna studentica Sara.

Petra Kurtela i Ida Prester

Ostali pobjednici, Nora Bolanča, Ozren Kisić Modruš te Ivan Perić, čiji su radovi oduševili stručni žiri u kojem su uz Leu Ileković Žigić, voditeljicu Marketinga u Kauflandu, bili i poznati glumac Slavko Sobin te pjevačica i voditeljica Ida Prester, također su svojim promišljenim i originalnim dizajnom nadmašili sva očekivanja. Njihove zamisli na vrećicama moći će se vidjeti kasnije ove godine.

Kaufland

Pratite Andreine priče na Instagramu: andrea_pancur

"DIZAJNOM ZA DOBRE STVARI", KAUFLAND

  • KAUFLAND

    I dok danas mnogi veliki trgovački lanci zanemaruju negativan utjecaj vlastitog cjelokupnog poslovanja na okoliš i prirodu, Kaufland je odlučio preuzetu glavnu ulogu o očuvanju okoliša, biti društveno odgovoran i biti dijelom pozitivnih promjena. A svojim djelovanjem na isto potiče i nas.
  • "DIZAJNOM ZA DOBRE STVARI"

    Kaufland je izdao natječaj „Dizajnom za dobre stvari!“ u kojem su se studenti iz cijele Lijepe naše mogli prijaviti, osmisliti dizajn platnene vrećice na određenu temu iz područja ekologije i zaštite okoliša te osvojiti vrijednu nagradu Apple MacBook Pro!