Degustacije hvarskih vina ovog vikenda u hvarskom Arsenalu

hvarski Arsenal

Posjetitelje otoka Hvara tijekom turističke sezone  očekuje niz zanimljivih vinskih događanja pa uz popularne “Degustacije hvarskih vina” koje će se odvijati na raznim lokacijama u gradu Hvaru, Jelsi i Starome Gradu, preporučamo “Wine, Olive & Heritage Festival”  krajem svibnja i Feštu vina krajem kolovoza u Jelsi. Događanja su organizirana u suradnji s otočnim turističkim zajednicama i partnerima.   Ako se niste još odlučili gdje provesti nadolazeći produženi vikend, tema Vino i čokolada odlična je pozivnica za posjet Hvaru, otoku duge vinogradarsko-vinarske tradicije koja traje još od antike.  

degustacija hvarskih vina

 U petak 28.04. 2023. održat će se dvije tematske radionice u Loggi. Prvu, Vino i čokolada – izvorno s Hvara” vodi prof. Marija Vukelić, vinska promotorica koja će sljubiti vina i otočke čokolade Gamulin te otkriti ljubiteljima vina okuse i mirise Hvara koji su u njima “zarobljeni”. Kušanje hvarskih plavaca vodit će dr.sc. Ana Mucalo, stručnjakinja za ovu najvažniju dalmatinsku crnu sortu grožđa.  Subota 29.04.2023. predviđena je za opuštanje uz hvarska vina i muziku te upoznavanje i “čakulu” s vinarima. 

degustacija hvarskih vina

Nedjelja 30.04.2023. posvećena je upoznavanju Hvara – otoka vina, kada će turisti obići vinarije i Vinogradarsku zbirku.  Vinogradarska zbirka u Pitvama Muzeja općine Jelsa, najnovija je atrakcija Hvara i važan je dio doživljaja priče o hvarskom vinu. Moderan koncept ove muzejske zbirke isprepliće slojeve vremena, životni ciklus vinove loze, običaje i vjerovanja vezane uz život hvarskih težaka s lozom i vinom.

  Dugi vikend na Hvaru nudi doista puno zanimljivih aktivnosti, stoga, rezervirajte ga – za “hvarski đir”! 

hvarska vina

degustacija hvarskih vina

Foto: arhiva udruge Hvarski vinari 

Pratite Andreine priče na Instagramu: andrea_pancur 

 

Hvar

  • OTOK HVAR

    Posjetitelje otoka Hvara tijekom turističke sezone  očekuje niz zanimljivih vinskih događanja pa uz popularne "Degustacije hvarskih vina" koje će se odvijati na raznim lokacijama u gradu Hvaru, Jelsi i Starome Gradu, preporučamo "Wine, Olive & Heritage Festival"  krajem svibnja i Feštu vina krajem kolovoza u Jelsi.
  • DEGUSTACIJE HVARSKIH VINA

    U petak 28.04. 2023. održat će se dvije tematske radionice u Loggi. Prvu, “Vino i čokolada - izvorno s Hvara” vodi prof. Marija Vukelić, vinska promotorica koja će sljubiti vina i otočke čokolade Gamulin te otkriti ljubiteljima vina okuse i mirise Hvara koji su u njima “zarobljeni”. Kušanje hvarskih plavaca vodit će dr.sc. Ana Mucalo, stručnjakinja za ovu najvažniju dalmatinsku crnu sortu grožđa.  Subota 29.04.2023. predviđena je za opuštanje uz hvarska vina i muziku te upoznavanje i “čakulu” s vinarima.