Wine garden u Motovunu – izvrsna prilika za čašu vina

Motovun Wine Experience - Wine Garden

Turistička zajednica Općine Motovun i vinari Motovunštine pozivaju vas na Motovun Wine Experience | Wine Garden u petak 28.8.2020. s početkom u 20 sati.

Benvenuti Anno Domino

Vinska večer će se održati na atraktivnoj lokaciji, u vrtu motovunskih zidina. U prekrasnom ambijentu srednjovjekovnih zidina, na samom vrhu Motovuna, posjetitelji će moći uživati u vrhunskim vinima s kojima će se predstaviti najbolje motovunske vinarije –  Benvenuti Vina (Kaldir), Vina Bertoša (Kaldir), Vina Fakin – fakin good wines (Bataji, Brkač), VINO NOVAK (Motovun), Vina Tomaz (Motovun), Valenta Family Wines (Kaldir) i ROXANICH (Motovun).

Vina Tomaz

Posjetitelji će na glavnom motovunskom trgu (u info uredu) moći kupiti specijalnu Riedel čašu po cijeni od 70 kuna (uključena je i okovratna vrećica za čašu), s kojom su vinske degustacije u Wine Gardenu besplatne

Bertoša vina

Za glazbenu kulisu događanja zaduženi su sjajni mladi pjevač Tedi Grubica i Marko Ritoša za klavijaturama, koji će izvedbama domaćih i stranih hitova upotpuniti ljetnu vinsku večer na vrhu Motovuna.  

Valenta vina

Iskoristite ovu jedinstvenu priliku i priuštite si čarobnu vinsko – glazbenu večer pod zvijezdama, na jednoj od najatraktivnijih lokacija u Istri!   

Fakin vina

Parking se ne naplaćuje od 20.00 sati. Cijena shuttle prijevoza od podnožja do ulaza u starogradsku jezgru je 20 kn po osobi (povratna karta). 

Roxanich malvazija

Događaj se odvija uz poštivanje važećih protuepidemioloških mjera. U slučaju lošeg vremena, događaj se otkazuje.

Motovun je krajem prošle godine osvojio drugo mjesto u izboru Europske mreže kulturnog turizma i partnera za najbolju europsku destinaciju održivog kulturnog turizma, u kategoriji vinskog turizma, pozicioniravši se između dvije renomirane francuske vinske destinacije, iza prvoplasirane doline Loire i ispred trećeplasirane Pays d’ Armagnac, a kroz vinska događanja pod krovnim nazivom Motovun Wine Experience nastoji se dodatno promovirati Motovun kao prepoznatljivu vinsku destinaciju s vrhunskim nagrađivanim vinarima i izuzetnom vinskom mikrolokacijom, koju krasi superioran terroir, s optimalnom kombinacijom bijele zemlje koja daje mineralnost, fantastičnim ekspozicijama, značajnim temperaturnim razlikama i dovoljnim količinama vjetra.

Da je Turistička zajednica Motovuna konstantno aktivna pokazuje i nedavno događanje, a o čemu je riječ možete pogledati ovdje.

Pratite ljepote Motovuna na Instagramu i Facebooku: visit_motovun

Pratite Andreine priče na Instagramu: andrea_pancur

 Motovun Wine Experience | Wine Garden

  • TZ Motovun

    U prekrasnom ambijentu srednjovjekovnih zidina na samom vrhu Motovuna, posjetitelji će moći uživati u vrhunskim vinima.
  • 7 motovunskih vinara

    Benvenuti Vina, Vina Bertoša, Vina Fakin, Vina Novak, Vina Tomaz, Valenta Family Wines i Roxanich vina