Imamo odličnu vinariju i smještaj za vikend izlet u Kutjevo

Vinarija Perak

Na spomen Kutjeva većina ljudi odmah pomisli na vrhunsko vino. Kutjevo je zaista vinski biser Požeško-slavonske županije, a poznato je po svojoj ugodnoj kontinentalnoj klimi, bogatoj prirodi i naravno sjajnim vinima koja su nastajala još od vremena Rimljana. Zahvaljujući svom ruralnom okruženju i prekrasnoj prirodi, Kutjevo je popularna vikend destinacija za one koji žele pobjeći od gradske vreve i opustiti se u prirodi. Osim toga, posjetitelji mogu uživati u vrhunskim vinima, svježim proizvodima lokalnih farmi i gastronomskim delicijama regije.

Ova vinska regija izrodila je brojne vinograde u kojima su nastala najkvalitetnija hrvatska vina te je nebrojeno puta opravdala titulu kolijevke graševine. Posebnu pažnju privlače vina vinarije Perak koja je jedna od istaknutih vinarija u Kutjevu i šire.

Vinogradi Perak

Maja Perak

Vinogradi vinarije Perak smjestili su se na južnim padinama Krndije i to na najboljim položajima kutjevačkog vinogorja – Mitrovcu, Lukaču i Vetovu. Obitelj Perak je od trenutačno dvanaest hektara vinograda većinu zasadila graševinom koja je dominantna sorta za navedeno područje te daje izvrsne rezultate, od suhih do predikatnih vina. U ostatku vinograda zasadili su traminac, sauvignon blanc, chardonnay, rajnski rizling, zweigelt, cabernet sauvignon, merlot i syrah, od kojih se proizvode rose, crveni cuvee i vrhunski merlot. Autor svih vina je enolog Ivica Perak, koji potječe iz stare kutjevačke obitelji koja se oduvijek bavila vinogradarstvom i vinarstvom, a mnogobrojne medalje i šampionska priznanja, samo su potvrda visoke kvalitete vina ove vinarije. Veliki uspjeh vinarije bila je i ledena berba 2015. i 2018. godine koja je rezultirala vrhunskom ledenom graševinom.

Vina Perak

Duga obiteljska tradicija i iskustvo prenošeno generacijama najviše doprinose kvaliteti vina ove vinarije. U proizvodnju vina uključena je cijela obitelj. Otac Ivica i majka Željka te njihova djeca Maja i Ivan svakodnevno surađuju kako bi svaki proces od vinograda do boce vina bio maksimalno uspješan. Kvaliteta i autentičnost vinarije rezutat su ove obiteljske suradnje koja predstavlja temelj vinarije Perak. Također, ova vinarija cijeni tradicionalne metode uzgajanja grožđa i proizvodnje vina, ali također prati suvremene trendove i tehnologije te je posvećena održivoj proizvodnji vina.

Vina Perak

Sobe Perak

Dnevni boravak Perak

Osim vina, obitelj Perak nudi i smještajne kapacitete, točnije moderno uređeni studio apartman i dvije sobe za dvoje u centru Kutjeva. Ponuđeni smještajni kapaciteti odišu elegancijom i udobnošću, a odlična su prilika za spoj enološkog i rekreativnog turizma Kutjeva i okolice. Kutjevo privlači posjetitelje svojom netaknutom prirodom, čistim zrakom te mogućnostima za aktivnosti na otvorenom. Blizina Papuka koji je najviša planina u istočnom dijelu Hrvatske nudi brojne staze za planinarenje i prekrasne poglede na okolni krajolik, a vinarija Perak otvorena je za posjetitelje koji žele doživjeti svijet vina kroz različite ture i degustacije. Posjetitelji imaju priliku naučiti više o procesu proizvodnje vina, obići vinograde i podrum te uživati u degustaciji najboljih vina vinarije.

Svježina zraka i prirodne ljepote Kutjeva pružaju posjetiteljima osjećaj mira i opuštanja, a uz vrhunska vina vinarije Perak i mogućnost noćenja u Kutjevu ovo područje postaje idealnim za bijeg od svakodnevnog stresa i opuštanje u prirodi.

Pratite Andreine priče na Instagramu: andrea_pancur  

Pratite vinariju Perak na Instagramu: perak_winery

Vinarija i smještaj Perak, Kutjevo

  • Vinogradi na 12 ha

    Obitelj Perak je od trenutačno dvanaest hektara vinograda većinu zasadila graševinom koja je dominantna sorta za navedeno područje te daje izvrsne rezultate, od suhih do predikatnih vina.
  • Odličan spoj

    Obitelj Perak nudi i smještajne kapacitete, točnije moderno uređeni studio apartman i dvije sobe za dvoje u centru Kutjeva. Ponuđeni smještajni kapaciteti odišu elegancijom i udobnošću, a odlična su prilika za spoj enološkog i rekreativnog turizma Kutjeva i okolice.