Vrhunsko meso i steakovi jedu se u San Servolu u Bujama

San Servolo Buje

Ovogodišnje otvorenje terase San Servola bilo je pravo događanje na kojem nije bilo slobodnog mjesta! I to potpuno opravdano. Priča koja je počela kao malena craft pivovara prerasla je u ponudu smještaja s četiri zvjezdice, Beer Spa centra i restorana s vrhunskom ponudom specijaliteta. Temelj njihove gastro ponude su mesni specijaliteti u čiju je pripremu uključeno pivo. 

San Servolo nalazi se nedaleko od Buja u zapadnoj Istri, samo nekoliko kilometara od jadranske obale. Ovdje je kreativna ekipa, stvorila jedinstvenu ponudu koja se ističe na domaćem tržištu. U prizemlju restorana proizvode svoje pivo od čega je sve i počelo, a ove godine 9. lipnja otvorili su novi dio terase restorana. 

T bone steak i San Servolo pivo

Kreativan način otvaranja terase 

Poznati su po vrhunskoj hrani i znala sam što mogu očekivati, a svejedno su me uspjeli ostaviti bez teksta. Pozvali su poznatog barmena Filipa Pleteša da priprema koktele od kojih su neki bili pripremljeni s pivom. Novo, inovativno i odličnog okusa! Restoran je bio pun, a stvorena atmosfera vjerojatno je još povećala uživanje u okusu hrane. Na mom tanjuru ovoga se puta našao tatarski, T-bone steak s povrćem s grilla, semifredo i cheesecake s preljevom od piva. Tatarski je nešto prema čemu znam često donositi ocjenu nekog restorana, a ovdje su ga pripremali baš kako treba. Pred nama su pomiješali svježe meso i 19 različitih začina. Apsolutna preporuka! 

najbolji tatarski u Istri

Zašto ne biste trebali proći kroz Istru bez da stanete u San Servolo? 

Svi oni glavni elementi zbog kojih volimo neko mjesto, po mom su mišljenju, ovdje pokriveni. Hrana je iznimne kvalitete, s jedne strane zbog kvalitetnih namirnica koje koriste, a s druge strane zbog kreativnog pristupa kuhanju. Poznati su po vrhunskim mesnim steakovima pa to svakako probajte. Osim naravno vlastitog piva, u ponudi imaju odlične domaće i strane etikete vina. Uređenje i atmosfera su točno onakvi kakvi trebaju biti kada negdje dolaziš istinski uživati. 

Tbone steak

Tim San Servolo resorta ovoga je puta napravio takvo iskustvo, da se nama uopće nije išlo doma. Postoji puno toga što možete i trebate vidjeti u Istri ovisno o stvarima koje vas zanimaju, ali San Servolo bi se kod svakoga trebao pronaći na vašem popisu. 

Andrea Pančur

Fotografije: San ServoloSAN SERVOLO, BUJE

  • SAN SERVOLO

    U ponudi imaju vrhunska piva, te odličan izbora vina.
  • PREPORUKA

    Veliki izbor odležanih steakova te vrhunski tatarski biftek koji bi svima preporučila za predjelo.