Bili smo gosti na nezaboravnoj Meneghetti večeri


Wine and Dine događanje u luksuznom Meneghetti hotelu još je jednom ispunilo sva očekivanja. Mi smo se ovoga puta okupili u nešto većem broju i stvarno uživali u večeri punoj vrhunskih specijaliteta, prestižnih vina i odlične atmosfere. Kao što sam već rekla, ja se s razlogom tamo uvijek vraćam, ali ovaj put mi je posebno zanimljivo bilo vidjeti reakcije ljudi koji su tamo prvi put.

Kako to obično bude kod Meneghettija, već samim dolaskom kod njih ostajete bez riječi od ambijenta i uređenja. Teško je reći izgleda li bolje po danu ili po noći, ali čim dođete znate da vas čeka nešto posebno. Vlasnik Meneghettija Miroslav Plišo vješto je vodio i predstavljao svoje drage prijatelje vinare, a niti Walter Filiputti, njihov glavni enolog nije propustio ovu priliku da kaže nešto o ovim vrhunskim vinima.

Vlasnik hotela Meneghetti Plišo
Pristup zbog kojeg je Meneghetti danas najluksuznije mjesto u Istri i šire

Ulaganje u ponudu nešto je čemu se ovdje pristupa s jako velikom važnosti i to se vidi u svakom malom i velikom segmentu ponude. Večera koju smo imali rezultat je kreativnosti vrhunskih kuhara i korištenja autentičnih lokalnih namirnica. Počastili smo se sa sedam sljedova koji su uključivali predjelo, brancina pripremljenog sa svježim biljem, palentom i povrćem, rižoto s crnim tartufima, plodovi mora, tuna i patka s pireom od kestena i umakom od bundeve i šipka.Tijekom večeri imali smo priliku upoznati mladog kuhara koji je za te specijalitete bio zadužen. Sve to završili smo nevjerojatnim desertom Dragane Kovačević, pastry chefom Meneghetti restorana.

Svako je jelo bilo popraćeno točno odabranim vinom kako bi se okusi što bolje istaknuli pa smo tako pili Meneghetti Malvaziju 2018. i Meneghetti Malvaziju Black Label 2017., te vina 4 talijanska vinara i to: Ribolla Gialla  Brut 2015 Collavini, Vintage Tunina Jermann, Nero Magis 2014 te Amaron Riserva Albino Armani.

Doživljaji onih koji su tamo bili prvi puta

Ako samo na trenutak sve navedeno stavimo na stranu, od ambijenta, ponude hrane i vina, ono što je ovdje drugačije je doživljaj. Osoblje koje učini da se osjećaš posebno i cijela atmosfera ovog druženja ne mogu nikoga ostaviti ravnodušnim. S razlogom se ove večere rasprodaju jako brzo, s razlogom se uvijek traži mjesto više i s razlogom oni koji su ovdje prvi put planiraju sljedeći posjet prije nego su uopće otišli doma.

Saznajte koja sam još mjesta posjetila ovdje.

Tekst i fotografija: Andrea Pančur