Odlično mjesto u Zagorju koje je već godinama na dobrom glasu

Ako ste u okolici Zagreba, niste na moru, putovanju i imate nekog slobodnog vremena, provedite ga na Vuglec Bregu. Njihov restoran, vinarija, odličan ambijent i dobro društvo sve je što trebate za prekrasan dan! Mi smo bili i nekoliko je razloga zbog kojih uskoro idemo opet.

Obitelj Vuglec željela je sačuvati bogatu tradiciju kvalitetne domaće hrane i vina koja se u Hrvatskom zagorju njeguje godinama, pa je Vuglec Breg postao mjesto koje predstavlja upravo to. Na 300 metara nadmorske visine i 12 hektara površine nalaze se vinarija nastala na ostacima starih zapuštenih vinograda, vrhunski restoran i tradicionalan smještaj. Ponuda je stvarno odlična i raznolika, tako da se za svakoga nađe po nešto.

Restoran koji je dobio Michelinovu BIB GOURMAND preporuku

Vuglec breg nalazi se na listi restorana koje Michelin preporučuje u Hrvatskoj i to s razlogom. Ponuda uključuje nekoliko predjela, glavnih jela i deserta koji stvarno odskaču razinom kvalitete.

U slučaju da niste upoznati, restoran koji se nalazi na listi Michelin BIB GOURMAND je znak da je hrana izvrsna i da je cijena u restoranu jako pristupačna.

Biti dio takve liste priznanje je koje jako puno govori o ponudi, kvaliteti i trudu. Ove godine se na toj listi nalazi samo 8 takvih restorana.

Mi smo se odlučili za teletinu s mlincima i krumpirom, i jelo opravdava svaku pohvalu koju je ovaj restoran ikada dobio. Ono što se rijetko može naći, a zapravo je super za gosta je narudžba prema količini koju želite. Tako meso naručujete po težini, a još bolje je što hrana izlazi prilično brzo. Od vina za aperitiv smo uzeli Pjenušac Vuglec, zatim Cabernet Sauvignon te za kraj pjenušac Rozalia.

Za sve koji ne znaju Vuglec breg vinarija nositelj je Excellence G.E.T. star oznake koju dodjeljuje udruga G.E.T. koja se bavi promicanjem eno-gastronomije i razvojem vinskog turizma.

Uživanje nakon nezaboravne hrane

Nakon uživanja u hrani prebacujete se na ležaljke s kojih vam se pruža pogled na zagorske brege, kućice, vinograde i kleti. I onda na sve to još dodajte isprobavanje nagrađivanog rose pjenušca Rozalia po kojem je vinarija Vuglec Breg poznata. Radi se o kombinaciji frankovke i crnog pinota s posebno izraženim notama jagode i maline. Stvarno, odlično osvježenje za vruće ljetne dane! Osim pjenušaca i općenito kvalitetne vinske karte, možete probati i koktele jer u ponudi ispod restorana nalazi i njihov bar.

Moja topla preporuka

Bez obzira planirate li romantično druženje, izlet s obitelji ili s društvom, ponuda ovdje će vam se svidjeti. Osim ponude restorana možete sudjelovati na organiziranim degustacijama i prenoćiti u prekrasnim tradicionalnim zagorskim hižama. Cijene u svakom slučaju opravdavaju kvalitetu koja se ovdje nudi, a Vuglec Breg s razlogom je već godinama na tako dobrom glasu. Što se mene tiče, kada od planiranog odlaska na ručak, ostanete uživati još četiri sata, to dovoljno dogovori samo po sebi.

Tekst i fotografije: Andrea Pančur