Pažnja pizza majstori! Najavljujemo prednatjecanje u izradi pizze klasike koje vodi na svjetsko prvenstvo u Parmi

Pozivamo sve pizzaiole i ljubitelje pizze da nam se pridruže na jedinstvenom događaju – prednatjecanju u izradi pizze klasike, koje će se održati 24. listopada 2024. na HORECA sajmu u Zagrebu. Ovo je prilika za najbolje hrvatske majstore pizze da pokažu svoje vještine i natječu se za vrijedne nagrade, uključujući ulaznicu za svjetsko prvenstvo u Parmi!

Natjecanje je organizirano u suradnji s prestižnim Campionato Mondiale della Pizza, jednim od najpoznatijih svjetskih natjecanja u izradi pizze, koje već više od tri desetljeća okuplja najbolje pizzaiole iz cijelog svijeta. Samo u prošloj godini, ovo natjecanje privuklo je preko 750 natjecatelja iz više od 40 zemalja, s pet kontinenata, a sada imate priliku sudjelovati u ovom događaju i vi!

Na natjecanje se mogu prijaviti svi pizzajoli, no broj sudionika je ograničen na 25 kako bismo osigurali kvalitetno izvođenje natjecanja. Sudionici će se natjecati u kategoriji Pizza classica, a svaki će natjecatelj imati 15 minuta za izradu pizze od početka do kraja. Ocjenjivat će se tehnika izrade, kvaliteta tijesta i završni rezultat, a ocjenjivački sud će uzeti u obzir sve ključne elemente – od rada pizzajola do prezentacije pizze.

Pobjednik natjecanja osigurat će si mjesto na svjetskom prvenstvu u Parmi, gdje će se suočiti s najboljim pizzaiolima iz cijelog svijeta. To je neponovljiva prilika za daljnje usavršavanje i međunarodno priznanje.

Za prijavu je potrebno poslati e-mail na info@campionatomondialedellapizza.it, gdje ćete dobiti obrazac za prijavu. Također, sve informacije možete dobiti i na broj telefona 091/4460355. Budući da je broj mjesta ograničen, savjetujemo da se prijavite što prije.

Sudjelovanje u ovakvom natjecanju pruža jedinstvenu priliku za razmjenu znanja i iskustava s kolegama iz struke. Ovo je prilika ne samo za natjecanje, nego i za druženje te razmjenu informacija o najnovijim trendovima u svijetu pizze. Na ovakvim događanjima pizza postaje prava kulinarska umjetnost, a sudionici mogu poboljšati svoje vještine i proširiti profesionalnu mrežu.

Posjetitelji HORECA sajma imat će priliku uživo pratiti natjecanje na štandu Campionato Mondiale, a i kušati pizze koje su izrađene u sklopu događanja. Također, tijekom sajma bit će organizirane dodatne aktivnosti, kao što su radionice na temu tehnika zamjesa tijesta, koje će voditi stručnjak Graziano Bertuzzo, jedan od vodećih poznavatelja ove vještine. Radionice će se održati 25. i 26. listopada, gdje će se detaljno govoriti o direktnom i indirektnom zamjesu tijesta, uključujući BIGA i POLISH metode.

Ako ste pizzaiolo ili jednostavno obožavate pizzu, ne propustite priliku sudjelovati u ovom uzbudljivom događaju! Natjecanje će biti prilika da testirate svoje vještine, upoznate kolege iz struke i osvojite ulaznicu za svjetsko prvenstvo u izradi pizze klasike.

Vidimo se 24. listopada na HORECA sajmu u Zagrebu!

Pratite Andreine priče na Instagramu: andrea_pancur  

 

Campionato Mondiale della pizza, Zagreb

  • Natjecanje

    Na natjecanje se mogu prijaviti svi pizzajoli, no broj sudionika je ograničen na 25 kako bismo osigurali kvalitetno izvođenje natjecanja. Sudionici će se natjecati u kategoriji Pizza classica.
  • Campionato Mondiale della Pizza

    Ovo je jedno od najpoznatijih svjetskih natjecanja u izradi pizze, koje već više od tri desetljeća okuplja najbolje pizzaiole iz cijelog svijeta. Samo u prošloj godini, ovo natjecanje privuklo je preko 750 natjecatelja iz više od 40 zemalja, s pet kontinenata, a sada imate priliku sudjelovati u ovom događaju i vi!